Print PDF

Félig üres, vagy félig teli a poharad?


Tudom, hogy már közhely mégsem tudok ennél jobb megközelítést találni az egyik leggyakoribb gondolkodási hibára. Tisztában vagyok vele, hogy sokan vannak rendkívül nehéz helyzetben akár anyagiakról, akár egészségről, akár párkapcsolatról legyen szó. Egyáltalán nem gondolom, hogy a súlyos problémákat önmagában megoldaná a pozitív gondolkodás, sőt biztosan tudom, hogy kemény munkára és komoly kitartásra van szükség a nehézségek elhárítására.


Nem tudom megkerülni a kérdést, amibe újra és újra belefutokhalf-full-glass.jpg

Akár itt a BLOG hozzászólások között, akár levélben vagy személyes találkozások alkalmával. Gyakran kapok kérdést, sőt sokszor támadást olyan olvasóimtól is, akik az átlagosnál komolyabb nehézségekkel küzdenek a mindennapjaik során. 


Ezekből a megkeresésekből számomra sokszor az szűrődik ki, hogy hajlamos vagyok elbagatellizálni a problémákat és kizárólag egy rózsaszín jelenben élek, ahol elegendő egy-két pozitív gondolat és máris minden probléma egy csapásra megoldódik. Pedig ez egyáltalán nem így van.


Ami szerintem a legnagyobb félreértést okozza az a problémák megközelítése. Egyáltalán nem mindegy, hogy gondokat és problémákat látsz magad előtt, amik ellehetetlenítik az életed, vagy kihívásokat látsz amik megoldásán érdemes dolgozni. Félig üres, vagy félig tele a poharad? A két látásmód között 180 fokos különbség van.


Amikor félig üres a poharad...


Akkor kizárólag problémákkal van tele a fejed, amiket kifogásként használhatsz fel, hogy megmagyarázd miért nem vagy képes változtatni az életeden. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy társadalmi probléma is egyben. Egy olyan közegben nevelkedtél, ahol mást sem láttál, mint, hogy a körülötted élő emberek mindig másokat és a körülményeiket okolják a nehéz helyzetükért, eltolva ezzel magukról minden felelősséget is arra nézve, hogy a kezükbe vegyék az irányítást és elkezdjenek dolgozni a megoldáson.


Amikor félig üres a poharad, akkor a fejedet csak gondok és problémák töltik ki. Ami a fejedben van, az hamarosan az életedben is megjelenik, így még visszaigazolást is kapsz a világtól, hogy tulajdonképpen igazad van. A világ egy "rossz" hely, de erről nem te tehetsz és nincs lehetőséged változtatni a körülményeken, ez most már örökké így lesz. A folyamat természetesen önfenntartó, hiszen a körülmények hatására még inkább a gondokra és problémákra fokuszálsz, ezért azok még inkább körülvesznek téged.


Amikor félig tele a poharad...


Akkor nem gondok és problémák töltik ki a fejed, hanem feladatok és kihívások, amiknek a megoldásán érdemes dolgozni. Amikor megoldandó feladatokat látsz problémák helyett, akkor vállalod a felelősségét annak, hogy hatással vagy az életedre és képes vagy megtenni a szükséges lépéseket. Ha a neveltetéseddel nem is szívtad magadba ezt a szemléletet, akkor is képes vagy váltani, ami akár az első tudatos döntésed is lehet a felelősségvállalás felé.


Amikor félig teli a poharad akkor a fejedet az álmaid és a céljaid töltik ki. Folyamatosan terveket készítesz az előtted álló feladatok megoldására és minden nap teszel legalább egy pici lépést annak érdekében, hogy a poharad egyre inkább tele legyen és ha mégis kiürül, akkor hamarosan újra tele legyen. Az üres, vagy félig teli pohár számodra egy kihívás. Azt jelenti, hogy folyamatos fejlődésre, folyamatos munkára és kitartásra van szükséged. Semmilyen probléma, gond, vagy nehézség nem akadályokat meg abban, hogy a céljaidat megvalósítsd.


Neked félig üres, vagy félig teli a poharad? Neked problémáid és gondjaid vannak, vagy álmaid és céljaid? 


A döntés a te kezedben van!

Hozzászólások (54)Add Comment
...
Írta: Kata, október 27, 2011
Szia Péter! és mindenkinek üdvözlet!
Köszönöm hogy gondolsz rám is mindig!
Az én poharam,,,? hát úgy gondolom félig tele van!
bár nem élek olyan nagyon jó anyagi körülmények között, és és a megoldások naponta kihívást hoznak,,,mégis azt mondom,,,az elégedettséget belül kell megtalálni,és hálát adok mindennap mindenért...mert amit szeretnék ,mindig megkapom...és ebben biztos vagyok...és ezért azt mondom.. nagyon fontos a pozitív gondolkodás...és legfőképp a hit!!az ember képes az álmait megvalósítani,,,ha igaz hit támogatja.. nem könnyű,,de azt mondom... ha képesek vagyunk arra hogy tegyünk valamit azért hogy megvalósuljanak álmaink ,akkor támogatást is kapunk!ezt elmondom,, bár nem tudom hogy más milyen véleménnyel lesz róla, nem tudom:Én minden reggel úgy kezdem a napomat,,még fel sem kelek az ágyból,hogy :Az isteni rend vigyázza életemet nap mint nap,bármibe is kezdek sikerem lesz ,az isteni szeretet körülvesz ,bebúrkol engem.ha figyelmem elterelődne, a jóról, és az építő jellegűről, azonnal visszairányítom mindarra ,ami számomra kellemes és eredményes! Lelki és szellemi mágnesként vonzom magamhoz mindazt ami számomra vonzó és tökéletes...Hiszek abban, hogy minden vágyam beteljesül.problémáimat isten kezébe teszem.és csak a megoldásra öszpontosítok.csodálatos napnak nézek elébe.
voltam érzelmileg padlón...és ha nem gondolkodtam volna pozítívan.. hát már nem tudom hol lennék...
Én bízom abban hogy a hit hegyeket mozgat ...de tenni is kell érte!!működik!!!::)) szép napot mindenkinek!!!
...
Írta: tarkino, október 27, 2011
sziaztok mindenkinek
szep az elet szep minden ha peter ad tanacsot. de fontos a mi szemelsegunk is , nekunk is tenunk kell azert is hini benne .
a mai vilagban a windos az ami elromlik az emberekben , felnek, estres mindenhol, itt ecuadorban is . de fontos hogy higjon valamiben .
koszonom a peternek igy kell segiteni az embereken .
tarkino
...
Írta: Livi, október 26, 2011
Kedves Péter!
Amiket az elemzések során elmondtál rólam,az mind igaz volt,vagy tudtam már róla,vagy megerősített benne.Csak azon gondolkodom, mihez tudnék vele kezdeni ebben a világban elvált nőként,40% gyerektartást fizetve, lakás nélkül, vegetálva,romló egészséggel,több oldalról jövő fenyegetettséggel.Hogy meddig van a poharam? Nem szoktam foglalkozni vele...
...
Írta: Szilágyi Ida, október 25, 2011
Eddig Péter minden levelét bontatlanul kitöröltem,csupán azért,mert hónapok óta -de lehet,hogy évek- az én poharam is tele van!Ma,valami miatt elolvastam,nem tudom megmondani,miért.Felkeltette az érdeklődésemet.Ez jó?
...
Írta: Dné Jutka, október 25, 2011
Azt hogy mikor meddig van a poharunk,mi látjuk úgy. A szemléletformálás alap kérdés. Nekem egy jó ideje tele, de így AKARTAM :), kérd és megadatik.., tettem is érte,szemlélettel, kitartással, munkával és HITTEL :) Mindenkinek ezt kívánom, és Péternek örök hálám a megerősítésekért.
...
Írta: Mészáros Ferenc Tamásné, október 25, 2011
Köszönet a sok jó tanácsért és biztatásért.A mai rohanó világban nagyon jól esik,hogy még van aki tud másoknak tanácsot hitet és biztatást adni.További sok sikert
...
Írta: Bo�r M�ria Ilona, október 25, 2011
Kedves Péter! Nekem most épp teli van poharam, mert nagy megvalósítások után vagyok és a legnagyobb gondom az, hogyan ürítsem ki, hogy elölről kezdhessem a feltöltést. Marika
...
Írta: HornáthErzsébet, október 25, 2011
Nekem céljaim vannak,és tudom hogy mi a feladatom.Tudom hogy mit tudok,de ritkán használtam és csak kérésre.
...
Írta: zsuzsanna, október 25, 2011
Tisztelt Péter!
Nálam is találóak az ajánlásai!Mindezek mellet lenne egy kérdésem: Lehet hogy elvesztettem a felelőségtudatot a sok megbékélés közben!Nem az átlagos anyagi felfogásban élek a családi össz és béke teremtés oltárán álldozok szó szerint mindent!bennem van a hiba vagy a emberiség fordult maga ellen????
...
Írta: Kis Ágnes, október 25, 2011
nekem üres
...
Írta: gyuri, október 25, 2011
nekem tele van a poharam!!!ISTEN MINDIG VELÜNK VAN CSAK ÉSZRE KELL VENNI!!!!!!
...
Írta: SZABÓ ESZTER, október 24, 2011
KEDVES PÉTER! CSAK KÖSZÖNNI TUDOM NEKED AZT A SOK-SOK HASZNOS TANÁCSOT AMELYET TŐLED KAPTAM.MOSTANSÁG EGYRE CSAK KAPOM A KÜLÖMBÖZŐ JELEKET,KERESEM RÁ A VÁLASZOKAT A ----MIÉRTEKET--- TALÁN NÉHA MÁR KÉZENFEKVŐ A VÁLASZ ,VAGY TALÁN... MÉGSEM? A LÉNYEG,HOGY A TA SEGITSÉGEDDEL JOBBAN A DOLGOK, TÖRTÉNÉSEK MÉLYÉRE LÁTOK,ÉS EZ CSODÁLATOS ÉRZÉS.CSAK HÁLÁS LEHETEK MERT HITEMBEN IS MEGE- RŐSITETT.EZ AZ ÉN UTAM ,AMIT NEKEM ÚGY KELL ELFOGADNOM ÚGY AHOGY VAN SZERETETTEL FÉNNYEL ÉS ÁRNYAKKAL EGYÜTT. ÜDVÖZLETTEL
ESZTER
...
Írta: Sugár György, október 24, 2011
Kedves Péter!
Fontos életvezetési kérdést vetettél fel.Tapasztalatomat megosztom veled.GONDOLATAINK MEGVALÓSULÁSÁT MINDIG BEVONZZUK.
Üdv: gyuribácsi64
...
Írta: Anikó, október 24, 2011
Az én poharam még félig sincs! :) Fél évvel ezelőtt meg színig volt. De megcsináltam minden dolgom, és most nyugi van. :) Lazulok... Jó lenne, ha többé nem lenne felelősségem. Lehet ez a gyávák felfogása, de nekem nem éri meg, hogy idegeskedjek.
...
Írta: mária, október 24, 2011
KedvesPéter kszönön a hozzám írt néha pár szóból álló rám vonatkozó jó tanácsokat természetesen félig tele a poharam és nehézségek ellenére nem panaszkodok és megpróbálok pár cseppel segíteni a félig és üres pohárba ha mást nem szeretet csepegtetni.További sok sikert kívánok és borongós szép estét.
...
Írta: csurai emilné, október 24, 2011
NEKEM MINDIG ÜRES A POHÁR NÉGYGYERMEKES ANYA VAGYOK IGAZ 3 FIAM MÁR NÖS A LEGKISEB FIAM TARTOS BETEG ÁPOLÁSISEGÉIYEN VAGYOK VELE ! VAN EGY CUKI ONOKÁM BÁR TUDNÁK SEGITENI TÖBBET RAJTUK DE MIBÖL .NA ENYIT SZERETEM VOLNA IRNI .ÜDV.VALI
...
Írta: csurai emilné, október 24, 2011
SAJNOS NEKEM ÜRES MINDIG A POHÁR !NÉGY GYERMEKET NAGY NEHEZEN FELNEVELTEM A LEG KISSEB FIAM MÉG VELEM LAKIK SAJNOS Ö TARTOS BETEG 15-ÉVES .VAN EGY KIS ONOKÁM SAJNOS ÖK IS NEHEZEN ÉLNEK!BÁR TUDNÁK RAJTUK TÖBBET SEGITENI ! ÉN UGY ÉRZEM NEKEM MINDIG ÜRES LESZ A POHÁR !!ÜDVÖZLETEL VALI !!!!!!!!!!!
...
Írta: Pányiné kovács Anita, október 24, 2011
Kedves Péter! Nekem most félig tele a poharam. most már dolgozom,úgyhogy nyugodtabb vagyok egy kicst és remélem,hogy nem kiürül a pohár,hanem majd töltődni fog.
...
Írta: Ági, október 24, 2011
Kedves Péter! Nekem mindig félig tele, mégsem jutok előbbre.. most éppen álláskereső vagyok.. biztosan bennem van a hiba..s nem tudom, merre induljak el?! üdvözletem! Ági
...
Írta: Szántódi Józsefné, október 24, 2011
A kérdésre válaszolva: nekem félig tele a poharam.Nem okoztam életemben soha másokat a helyzetemért.Elfogadtam ami van.Ez csak az anyagiakra vonatkozik. Más problémám nincs. A pénz miatt nem izgatom magam nagyon." Addig nyújtózom amíg a takaró ér" Elfoglalom magam, soha nem unatkozom.Így nyugodt az életem többnyire. Üdvözlöm: Zsuzsa
...
Írta: PEKÁR ÁRPÁDNÉ(TOKÁR ÍMáRIA), október 24, 2011
Kedves Péter!!Hogy meddig van a poharam szerintem
már csurdig.Ugyanis gondjaimmal teli van a fejem gonddal mert elég sok rossz zúdult a nyakamra.6-éve most is ismeretlen körülmények között halt meg a fiam ,aminek az ügy kivizsgálása folyamatban van.Utána testvéreim ,szüleim férjem keresztfiam és fiatalon.Igaz anyukám már nem volt az,de elvesztése ,magányos maradtam ez fáj.Ami legjobban fáj a fiam esete,mert még másnak a családi ünnep az,nekem gyászos mert akkor halt meg 30-évesen.Addig még ez a dolog amit nem is tudattak velem még másnap sem,ez fáj.De 1 fény azért felcsillan a jó Isten adott 1 kicsi lány unkát,aki leköti a rosszra gondolást.Önnek köszönök mindent Péter,de sajnos anyagi helyzetem nem engedi a vásárolgatást.Adjon a Jó Isten sok erőt és egészséget további munkájához:)Üdvözlettel pekárné.
...
Írta: Horváth Kriszta, október 24, 2011
Igen, igen!!!
Én 19 éves koromig olyan közegben nevelkedtem ahol ha a pohár félig üres volt megmagyarázták nekem, hogy igazából abban nincs is semmi!!
Ekkor határoztam el, hogy kezembe veszem az irányítást és megszabadulok a szülőktől való függésemtől és otthagytam a főiskolát. Csak érettségivel 2 hónap alatt munkát találtam ahol olyan emberekkel ismerkedtem meg akik elhozták az igazi gondolkodás változást az életembe. Lassan 30 vagyok és csodák történnek velem az utóbbi 10 évben. olyan életet élek, olyan eberekkel vagyok körülvéve amiről kislány koromban álmodtam.
Biztos vagyok benne hogy 40-50-60 évesen nehezen változik az ember, de igen is radikális változás kell hogy a dolgok jóra forduljanak és ehhez a gondolkodást kell megváltoztatni a csodák utána jönnek!!!!! Kitartás mindenkinek csak pozitívan!!!!
...
Írta: Németh Kata, október 24, 2011
Kedves Péter!
Ahogy olvasom a leveleidet, úgy érzem, hogy olvasol a gondoltaimban, látod a problémáimat. Tudom, ebben az utat, lehetőségeket kereső világban nem nehéz rátalálni az embereket foglalkoztató kérdésekre, mégis különös szembesülni az írásaiddal. Nem tudom más hogy van ezzel, de én szinte elszégyellem magam néha, amikor tükröt tartasz elém. Magamra ismerek sokszor. Ez a félig tele v. félig üres kérdés döbbentett rá, hogy annak ellenére, hogy egészen pozitiv gondolkodásúnak érzem magam (most is a félig tele volt a gondolatom), mégis tele vagyok kétéségekkel, bizonytalansággal, ami bizony nagyon megnehezíti az előbbrejutást. Élvezettel olvasom - ahogy látom olvassuk sokan - az üzeneteidet, azt hiszem nagy segítségemre van (lehet, hogy kicsit későn) az önmegismerésben. Leveleid által úgy érzem, mintha most ismernék meg valakit, aki én magam vagyok.
Köszönöm, hálás vagyok érte.
...
Írta: Sipos Ágnes, október 24, 2011
Köszönöm,Páter.Igyekszem töltögetni a poharam.Bízom magamban--,de mindig jól jön a biztatásod.Erőt ad,és ez jó.Kívánok szép napot!Jó,hogy vagy!
...
Írta: Sipos Ágnes, október 24, 2011
Köszönöm,Páter.Igyekszem töltögetni a poharam.Bízom magamban--,de mindig jól jön a biztatásod.Erőt ad,és ez jó.Kívánok szép napot!Jó,hogy vagy!
...
Írta: Miklós Erzsébet, október 24, 2011
Kedves Péter ! Szivesen olvasom leveleidet,mivel engem mindigis érdekeltek a kézzel megfoghatatlan dolgok.egy hónapja éreztem furcsa dolgot,mellegség bizsergő,telle energia érzést.Elmentem egy úgy mond láttó,gyógyitó fiatal emberhez és ő mondta,hogy telle vagyok pozitiv energiával és fejleszem.Ő akor megnyititta a másik csatornámat,hogy nem csak magamat de másokat is tudok gyógyitani.Magamon ki is próbáltam és minden nap elvégzem abból a könyvből amit 399.ft ért vettem és nagyon jó eredményeket érek el vele ugyan is reuma artitiszem van,ezáltal rokkant nyugdijas és többre nam jut.Pedig nagyon szeretném,hogy tudnék másokon is segiteni ingyen,tiszta szívből.Azért irok Őnnek mert őszinte embernek ismertelek meg és ha tudna abba segitenni,hogy tudnék hozzá jutni a tovébb fejlesztésemhez.Azt sem tudom,hogy tanfolyamot hol tartanak amit én kitudnék fízetni.Kazincbarcikán lakom,várom válaszát,segitségét előre is megköszönöm. Tisztelettel:Nagyné Miklós Erzsébet
...
Írta: Zsuzsuka, október 24, 2011
Szívből kívánom, hogy egyre többen lássuk félig tele a poharunk,hogy aztán teljesen tele lehessen!
Csodás napokat, sok sikert!
Szeretettel Zsuzsa
Köszönjük Péter!
...
Írta: Gitta, október 24, 2011
Bobe Jordaniaban - Szia, adsz elerhetöseget is...? Köszi, Gitta
...
Írta: Csilla, október 24, 2011
Jó néhány kedves 'panaszkodó' hozzászólónak üzenném: a pozitiv gondolkodás ott kezdődne, hogy ha kevésnek érzem a pénzem, akkor vajon én mennyit adok/adtam másoknak, ha önzetlenséget várok el, akkor én mennyire vagyok önzetlen...stb. Vagyis az őszinteséggel, hogy mennyire vagyok hajlandó elismerni a hibáimat, mulasztásaimat, gyengeségeimet? Ugyanis az anyagiak hiányáról panaszkodó hozzászólok az életük "felszínén" tapasztalják, azt ami a mélyben van. Le sem tudnák tagadni, hiszen ők mondják ki. Ha képesek lesznek egyszer szembe is nézni ezzel és elfogadni a tényeket önmagukkal kapcsolatban, akkor és csakis akkor fog a helyzetük változni.
Mielőtt bárki érzéketlennek hinne; ezeket a dolgokat akkor értettem meg, amikor éheztem, betegség miatt képtelen voltam dolgozni, családi erőszak áldozata voltam ...és még sorolhatnám. Szóval nem könyvből olvastam.
Ezzel nem akarok senkit megsérteni, csak azt mondanám van kiút és a megoldás a mi kezünkben van. A panaszkodóknak sajnos rossz hírem van: a helyzetük tovább romlik, egészen addig, amíg el nem érik saját személyes mélypontjukat. Szóval mindenképpen jót teszünk magunkkal (és a környezetünkkel.....akiknek már valszeg az agyára megyünk) ha leszokunk a panaszkodásról és magunkba nézünk egy kicsit végre.
...
Írta: Zsigmondn� De�k Erzs�bet Zs�ka, október 24, 2011
Kedves Emi! Én alapból pozitív vagyok, de azért szívesen venném ha mesélnél arról, hogyan tudtad a gondokat leküzdeni.Vagyis hogy lehet azt a bizonyos utat megtalálni.Nem szoktam panaszkodni,de tanulságos lenne mindenkinek. Üdv Zsóka
...
Írta: Szabadi Tibor Gyula, október 24, 2011
A megoldás a félig üres poharadra Te magad vagy.De nem úgy, ahogy Te gondolod."Aki keres, az talál." AZ A KÉRDÉS, HOGY TÉNYLEG AKARSZ VÁLTOZTATNI, VAGY CSAK PANASZKODNI AKARSZ, MERT MEGÉRTÉST VÁRSZ?Azt megígértem, hogy nem reklámozom itt a blogcímemet linkkel, de olvasd el Joe Vitale:Hoponoponó c. könyvét, az mindenkinek segít.Ha kérdésed van írj:szabaditibor@gmail.com -ra. "Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. És szeretlek." Tibor.
...
Írta: Mirk Tamásné Zsóka, október 24, 2011
Szia Péter és mindenki!
Nekem a poharam hamarosan tele lesz,legalábbis ezt érzem!Elérem céljaimat,amit mindenkinek szívből kívánok!
...
Írta: ZSUZSA, október 24, 2011
Kedves Péter!Tudom hogy néző pont kérdése hogy tele vagy üres a pohár.Tele poharat akarok látni,de nem mindig sikerül rossz házasság eladósodás ingó munka hely amit tudok tenni hogy nem hagyom magam és próbálok talpon maradni.Az írásaid sokszor adnak útmutatást amit köszönök szépen!Kitartást és pozitív gondolkodást kívánok minden sors társamnak jó egészséget!Üdv Zsuzsa
...
Írta: bobe, október 24, 2011
Kedves Mindenki!

Szeretnem a Peter igazat alatamasztani. Az en eletem is tele volt gondokkal, problemakkal, rossz hazassag, valas stb. Kirugtak 35 evi munkaviszony utan, jo, leepitettek. Egyedul,allas es penz nelkul maradtam.Eletemben szerencses voltam mert utazhattam sokat igy ismerkedtem meg Jordaniaval es szerettem meg ezt az orszagot. Sokat gondoltam erre az orszagra es terveket szovogettem egeszen addig amig felalltam es kovettem az almaimat.
Most itt elek Ammanban egy utazasi irodaban dolgozom van keveske penzem berelt lakasom es egyszeruen boldog vagyok.Mindig ismertem a hataraimat nem vagytam v tuztem ki elerhetetlen celokat.Sok nehezseggel neztem szemben itt mint egyedul allo europai no a ferfiak vilagaban, de sikerult.
Errol jut eszembe ha valakinek segithetek barmiben itt kint Jordaniaban szivesen allok a rendelkezesukre. szeretettel udvozlok mindenkit Bobe /Ammabol
...
Írta: bartháné bleha zsuzsanna, október 24, 2011
nekem nagyon üres a poharam mert nagyon rossz helyzetbe vagyok nincs munkahelyem mert emelt gyesen vagyok beteg kislányal.Nemtudjuk fizetni a törlesztött és visszi a bank a lakást is válófélbe is vagyok és nem tudom hova fogok menni vele.Semmi örömmem nincs az életbe csak a gyerek
...
Írta: Mucha Ilona, október 24, 2011
Nekem valoban ures a poharam,bármennyire is szeretném,hogy legalább félig legyen!A férjem tele adossággal,persze amit én fizetek,fiam munkanélkuli,en rokkant nyugdíjas...hogy valahogyan segítsek az anyagi helyzetunkon,ápolok egy világtalan holgyet.Koszonom,ha segítesz...
...
Írta: Virág Ákos, október 24, 2011
Sok hozzászólás volt ami tetszett,mindenkinek osztom a nézetét a pozitív hozzáállás kérdésében. Bár nekem abraham tanítási módszere hatásos.Akármekkora is a probléma ami körülvesz bennünket csakis magunknak köszönhető,mint ahogy a megoldás is csak nálunk van. Mindenkit érnek kellemetlen hatások nap mint nap de az ellentétek által születnek meg a vágyaink egy jobb dologgal kapcsolatban. Ha boldogságra vágyunk először az örömöt kell éreznünk hogy boldogok vagyunk,mert azzá válunk aminn sokat gondolkodunk. A lehetőségek csak akkor találnak meg ha nyitottak vagyunk. Amúgy köszi a sok tanító emilt Péter.
...
Írta: Szalayné Balogh Katalin, október 24, 2011
Kedves Péter!
2009. szeptember 14-ig azt hittem én irányíthatom a sorsom, de ez nem így van. A nagyobbik fiam ezen a napon hunyt el, úgy hogy a világon megtalálták neki az egyetlen egy német donort, és az akut myleoid leukémiából kétszer gyógyult meg. Azt az egy évet csak úgy lehetett végig csinálni, hogy minden napból ki kellett hozni a legjobbat. Ehhez pozítiv gondolkodás kellett. Azóta a kisebbik fiam orvos doktor lett, én új munkaköben embertársaimat egy ügyfélszolgálaton segítem, és írom a könyvem. könyvem az átélt borzalmakról és csodákról.

Üdvözlettel: Kati
...
Írta: Erika, október 24, 2011
Kedves Emi, írnál erről kicsit részletesebben? Engem érdekelne, és talám másoknak is hasznára válna. Amennyire lehet, konkrétan, mik voltak a kidobált terheid? Hogyan változtak meg a dolgaid, segített-e valaki? Köszönöm!
...
Írta: pal erzsebet, október 24, 2011
koszonom a sok szep tanitast
...
Írta: pal erzsebet, október 24, 2011
KOszonom a sok szep tanitast!
...
Írta: Bancsi Olga, október 24, 2011
Ha a hitedet szeretnéd megerősíteni,érdemes elolvasni a Kunyho cimü könyvet.Nagy hatással volt rám.
...
Írta: Zanati Endréné, október 24, 2011
Nagyon jó olvasni,amiket Péter tanít,és a hozzászólásokat is.Elgondolkodtatnak,erőt adnak.Köszönöm!
...
Írta: B.Kati, október 24, 2011
Richard Bach: Jonathan Livingstone, a sirály

Ajánlom mindenkinek! Nagyon sokat lehet belőle tanulni és mellesleg vékonyka könyv, nincs benne helye a fölösleges okoskodásnak.
...
Írta: ilonavaradiné balazs, október 24, 2011
Kedves Péter!Köszönöm a sok-sok segitséget amit kaptam.Ma már tudom,hogy pontosan azon a helyen vagyok ahol lennem kell.Ebben a hétéves ciklusban annyi minden történt velem,és annyi feladatott kellett megoldanom,és sokszor olyan mélyen voltam,hogy elmondani röviden nem is lehet.Fejlődtem,tanultam,hittem,-felálltam.Tudom sok minden égi segitséggel sikerült.Minden kimondott,szóra,gondolatra figyelnem kell-de talán már megszoktam,és tudom,hogy tisztaszivvel,segitökészséggel,szeretettel kell folytatnom az utam..Folytatni tudnám napokig ezeket a gondolatokat,de most egyenlöre enyit.Szeretettel kivánok jó egészséget Váradiné Ilona
...
Írta: schwáb józsef, október 24, 2011
Szia Péter nekem is csak egy kis lökés kellene méghozzá anyagi természetű! Mert fojtogat a szegénység kis nyugdíjas vagyok és ha a lányaim nem segítenének nehéz helyzetbe kerülnék! De éppen ezért félig telinek látom a poharat!És érzem hogy változni fog a helyzetem a közel jövőben! Baráti üdvözlettel: JÓZSI.
...
Írta: Horv�th Margit, október 24, 2011
Én is egy új útra léptem és kifelé ballagok egy megromlott kapcsolatból.De mellette ott a vese betegségem meg a 3 lányom szóval kicsit göröngyös lessz az utam de vissza fordulás nincs.Amúgy nálam mindíg is félig tele volt a pohár.
...
Írta: ilona, október 24, 2011
Ilona vagok.Koszi Peter a te segitsegedel tovabb tudok lepni,mer nekem almaim megvalositasaert,harcolok,terveim vanak,van eredmenye ugy erzem elore haladok,van turelmem,es ezert meg is dolgozom,sokat segitetel nekem.
...
Írta: Klára, október 24, 2011
Figyelmetekbe ajánlom a Frekvencia c. könyvet. ami összecseng Peti tanításával.
...
Írta: Tóth Istvánné, október 24, 2011
Igaz ez a felfogás,de ha valaki úgy látja, hogy félig üres a pohara,(holott tudja, hogy fordítva kellene látnia), de ehhez segitség kellene, amit nem tud megfizetni, akkór mit kezdjen a felfogásával.Szerintem nagyon sokan vannak akik szeretnének szárnyalni, de mint az ingovány valami visszahúzza őket, és ők azok akiknek segítségre lenne szükségük, de önzetlen segítségre, mert nincs lehetőségük megfizetni az indulást, és ők lennének azok akik szintén tovább tudnák adni ezt a segítséget.Valamit lehetne tenni ezügyben,nem?
...
Írta: Edina, október 24, 2011
Egy ezoterikus orvos írta, hogy ha nem törődünk a problémákkal, azok is békén hagynak minket.Kívülről kell nézni a problémákat,úgy könnyebb megoldani.Egyébként a jelenségek mögött egység van,ezért a problémát a szemlélet váltja meg,kihívásnak,esélynek kell elfogadni, hogy általa tanulunk.Önmagunkban kell bízni,tudni,merni,hallgatni,mikor melyik módszer aktuális.A cél,az ÚT, melyen végig kell menni,így leegyszerűsödik az élet,elfogadom magam és a kihívásokat.Az élethez való pozitív hozzáálláson van a lényeg.,ezt a szemléletet mantraként is lehet mondogatni,mert a szokások határozzák meg a cselekedeteinket és képességeinket fejlesztik.
...
Írta: Eleonora, október 24, 2011
Kedves Peter!
Nincs a vilagon szebb es nehezebb feladat embereken segiteni!Ennek az emberseges folyamatnak a hangjat manapsag elnyomja az a tomeg- kommunikacios csatazaj, amelynek akarva-akaratlanul reszese vagyunk!
Peter leveleit ugy foglalom ossze:Szamomra es masoknak is "Egy csepp emberseg"valamit vissza ad a kozosegenek!Szerintem van ertelme az eletunknek,mert vannak meg erto,es erzo lelkek!
Szokas szerint koszonom mindenki neveben,hogy foglalkozik Velunk!Szeretettel.

'

...
Írta: Szilagyi Edvin Adan, október 24, 2011
Csoborbol , vodorbol , godorbe esve , hajszalon fuggve nem jo ! Eros kotelbe kapaszkodva elvezni lehet a kifele vezeto vezeto utat , ezek utan nyugodtan letehetem a labomat a Foldre , mert ez az En utam !
...
Írta: Emi, október 23, 2011
Nekem évekig üres volt ez a bizonyos pohár. Nem félig, teljesen. Amióta meg már teli-nek látom, azóta az életem fénysebességgel halad felfelé. A terheimet közben kidobáltam, hogy a léghajóm szállni tudjon. Kívánom mindenkinek, aki még saját gondolatainak a rabja, minél előbb találjanak rá a számukra kijelölt útra, mert csodálatos ezen az úton járni!!!!

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy