Print PDF

Mi az a vízszintes egészség?

A vízszintes egészség fogalmat Ken Wilber az integrálpszichológia megalkotója vezette be. A vízszintes egészség azt jelenti, hogy az életed nem csak néhány egymástól jól elhatárolt területből áll, amik egymástól teljesen függetlenül léteznek. Számos jól meghatározott területről beszélhetünk, amik mindegyike csak egymással összefüggésben képes megfelelően működni. Az életed akkor lesz egyensúlyban, ha ezeknek a területeknek mindegyikével nagyjából egyformán foglalkozol az életed során és minden területen képes vagy fejlődni.

Most nyögjük a spirituális forradalom mellékhatásait
Az elmúlt évtizedek spirituális forradalma magával hozta azt a mellékhatást, hogy a fénysebességű spirituális fejlődés mellett az élet jó néhány területére nem fordítottunk kellő figyelmet, ezért olyanok lettünk mint egy hatalmas lufi, aminek a zsinórját egy sziklához kötöztük. A szikla pedig nem más mint azoknak az életterületeknek az összessége, amelyekről megfeledkeztünk és amik meggátolják a további fejlődésedet.

Még a mérnöki pályafutásom során tanultam egy nagyon fontos leckét. Minden műszaki berendezés működését a leggyengébb minőségű alkatrész fogja meghatározni. Vagyis, hiába válogatom össze a legjobb alkatrészeket egy számítógéphez, ha csak egyetlen gyenge minőségű alkatrészt teszek a számítógépbe az egész berendezés lehet, hogy hibásan, vagy gyengén fog működni.

A te életedben mi a leggyengébb láncszem?
Nincs ez máshogy az egyéni életedben sem. Hiába töltöttél rengeteg időt azzal, hogy spirituálisan fejlődj, ha semmit nem tanultál arról, hogy miként bánj a pénzzel. Hiába olvastad több száz spirituális mester tanításait, ha még mindig nem tudod, hogyan élj együtt a társaddal úgy, hogy az mindkettőtök örömére legyen. Ezt a felsorolást a végtelenségig folytathatnám, de a lényege nem más mint hogy újra figyelmet kell fordítanod az életednek azon területeire, amiket eddig "szorgalmasan" elhanyagoltál, vagy esetleg menekültél előlük.

2012 a felemelkedés kapuja
Ezen a kapun csak azok léphetnek be, akiket nem húznak vissza a mázsás terheik azokhoz a mindennapi problémákhoz, amikkel képtelenek megbirkózni. A legmerészebb álmaid megvalósítása azt jelenti, hogy az életed teljes egészét saját magad alakítod. Nem elég spirituálisan fejlődni, mert ha nem tudod kifizetni a számláidat a hónap végén az éppen olyan fejlődési lehetőség számodra, mint megtanulni meditálni. Ha képtelen vagy megtalálni életed társát, vagy képtelen vagy vele örömteli életet élni, akkor vissza kell térned az alapokhoz és rendet kell tenned.

Itt az ideje, hogy egy rövid időre legyere a felhők közül és szembenézz azokkal a feladataiddal, amiket évek óta halogatsz és, amik folyamatosan szívják az energiádat. Talán nem is gondolsz rá, hogy annak az erőnek a tizedével képes lennél megoldani a feladataidat, amit a feladataid halogatása felemészt tőled nap, mint nap. Itt az ideje, hogy Rendet tegyél magad körül!

Ugye Te is pontosan tudod, hogy mik azok a feladatok, amikkel ideje lenne szembenézni? Mi az, ami visszatart?
Hozzászólások (36)Add Comment
...
Írta: lőrinczné, január 11, 2012
Kedves Péter! Köszönöm irásaidat, szeretem olvasni,felemelő
érzést ad ,de ugyanakkor félelmeim is vannak amiatt körvonalózik valami titokzat ami sejtés a világ változásra
utal,igaz sokminden változik,emberek, körülmények ,sorsok,
Itt vagyunk a válság közepén, központi szerepet a kormány
írányitja amit már észlelünk az nem jól müködik. de neked
gratulálok egyre több figyelmet,szeretetet,tudást kapunk írásaidon keresztül. Üdv Erzsebet
...
Írta: Lászlóné Marika, október 26, 2011
Kedves Péter!
Nagyon sok hasznos és tanulságos dolgot olvasok az
írásaidból most már tudnám mit hogyan csináljak
de nekem már késő koromnál fogva de azért mindig elolvasom .Az az érdekes legtöbbször úgy érzem ennek
80% az én életem hibáit javítanál ki ha újra kezdhetném.Azért köszönöm és olvasom ezután is.
...
Írta: Sáfár Hedvig, október 24, 2011
Köszönöm Péter ezt is meg az összes többi leveledet.
Még nem rendeltem tőled,az oka nyilván nem az volt ,h nem érdekel.Nekem ez most nagyon aktuális volt,tudnék neked mesélni,ami szerintem érdekelne,de nem publikus.Mindenesetre jó,h vagy és további jó munkát! Hedvig
...
Írta: ÉVA, október 23, 2011
KEDVES Péter !
Nagyons szépen Koszonom a leveleket! Sajnos a koynveket nem tudom megvenni, mert a rokkantnyugdíjamból élek csak a kisfiammal.Pedig nagyon szeretnék hozzájuk jutni. óriási segítség volna a számomra, mert nagyon nehéz élethelyzetban vagyunk és bizony kilátástalannak látom. Nagyon gonosz emberek kozt éltunk eddig és most már nagyon belefáradtam. ...Koszonom szépen a leveleit . a JÓ ISTEN áldja magát ! :) Nagyon sok szeretettel !
...
Írta: Jóvérné Tar Rebeka , október 21, 2011
Kedves Péter !
Én is hasonlóan vélekedem Rólad ..mint a társaim..... Jó irányba tudtál "terelni"Élvezettel olvastam soraid,sokat tanultam Tőled.. Meg is venném és elolvasnám a könyveidet de nálam is ez a "fránya " pénz -az oka.
Kívánok erőt és egészséget a munkádhoz.. és ha nem "gond" én is várom ,oktató -és életvezető tanácsaid továbbra is.
Üdvözlettel Rebeka : ) :)
...
Írta: Mihály Tamás, október 21, 2011
Mert nem akarom azt,hogy megint olyan pokollá váljon az életem,mint amilyen egy évvel ezelőtt volt....
Van veszíteni valóm....És nem is kicsi....Attól tartok a jövőm forog kockán....És az életemet is meg a kedvesem életét is fenyegeti ez a Sötét Ismeretlen valami.Ettől tartok....
...
Írta: Mihály Tamás, október 21, 2011
Nekem a sok rossz akaróm,ellenségeim akarnak rosszat.
Ők akarnak gátolni,átkokkal rontásokkal,mindenfélével...
Itt most beszélek olyan személyekről is akik nerm emberi lények,például szellemekről démonokról.
De kitudja azt hogy az élők között is nem e éppen valaki rontásokat akar a fejemre kívánni....Igen természetesen félek.....Nagyon....
...
Írta: HornáthErzsébet, október 21, 2011
Ez mind rendben van.Tudom hogy a férjem tart vissza. De a kérdésemre nem kaptam Választ.
...
Írta: Szabó Gabi, október 21, 2011
köszönöm, most már csak cselekedni kell.....
...
Írta: Rózsa, október 21, 2011
Kedves Péter köszönö az eddigi leveleket nagyon rá mutattál a dolgok ra és sokban magamra ismerttem de azt is tuddod szerinttem mert az utolso leveled e szinte meg köyeültem hogy szeritem tudod hogy em azért em veszem meg akönyvedet mert nem érdekelne hanem mert sajnos nics rá fedezetem de midig nagyo várom a következő irásodat és fejet hajtok a agy tudásod előt kiváok jo egészséget és nagyo szép apot
...
Írta: Horváth Margit, október 20, 2011
Kedves Péter.Attól,hogy lepihenek és meditálok ugyan olyan szegény maradok mint voltam.Sőt attól még a veséim sem gyógyulnak meg.Legfeljebb elmaradok a házimunkával és többet kell csinálnom egyszerre.Kilehet próbálni,hogy minden este úgy fekszel le,hogy attól félsz,hogy reggel már nem tudsz felkelni.Sőt egyáltalán,ha fölkelsz és nem a mentőt kell hívni.Na szóval hogy is van ez.Lehet gondolkodni.Kívánom,hogy senki ne járjon így.
...
Írta: B.Kati, október 20, 2011
Ez nem tanács, mert tanácsot adni nagy felelősség, akárcsak másokat tanítani! A szavakkal nehéz helyesen bánni, ugyanaz a mondat nem biztos, hogy ugyanazt mondja mindenkinek.
Úgy gondolom, a legszebb és a legnehezebb feladatok közé tartozik tanítani.
És hogy a felemelkedés mennyit ér? Ez is egy érdekes gondolat, amiről sokan sokféleképpen vélekednek.
...
Írta: drenkovics ferencné, október 19, 2011
Köszönöm a sok leveled igyekszem tanulni belőle,de a könyvedet nem tudom megvenni.Ez után is szivesen olvasom a leveleidet.
...
Írta: Farkasné Pötyi, október 19, 2011
Kedves Péter
Nagyon sok különleges dologra hívtad fel a figyelmemet.Köszönöm a tanácsokat.
Pötyi
...
Írta: istván, október 19, 2011
Szia Péter! Én nem nyalogatlak értem a teológiád,és a marketinged.Sok sikert a gondolatmenetedhez,és grati a kitartásodhoz.Üdv. István.
...
Írta: Horváth Béláné, október 19, 2011
Kedves Péter!

Fantasztikus élményekben van részem,hogy ezeket a leveleket olvashatom.
Sajnos az oktató csomagot nem tudom megrendelni
most sajnos nem tehetem,deb rengeteg dolgo tapasztalok és sok csodát ,hogy tanulhatok öntől.
Látom a sok tudást ami önben van továbbra is várom a leveleket mert sokat fejlődöm. Gratulálok sok sikert Kívánok.

Krisztina
...
Írta: Annamaria, október 19, 2011
Köszönöm az irasait;- melyet mindig nagyon varok !
Sajnalom , hogy arendezvenyekre nem tudok meg eljutni de dolgozom azon is. Tudom sokat fogok tanulni a megrendelt anyagbol;-Kivanok Önnek tovabra is sok eröt egezseget. Tisztelettel: Annamaria
...
Írta: Eleonora, október 19, 2011
Koszonom a kedves leveleket,igyekszem tanulni belole.
...
Írta: Eleonora, október 19, 2011
Koszonom a lehetoseget fogok elni vele!
...
Írta: Major Ágnes - Gera Istvánné, október 19, 2011
Kedves Péter!
Minden alkalommal kíváncsian várom a tanácsaidat. Igen tanácsaidat, mert volt rá példa, hogy a kellő pillanatban eszembe jutott a tanácsod. Úgy érzem, hogy önbizalmat és erőt tudok meríteni a leveleidből. Sajnos az oktatócsomagot nem tudom megrendelni, de élvezettel olvasom a hírleveleidet.
Köszönöm további sikereket kívánok. Ágnes
...
Írta: Lippai Ferencné, október 19, 2011
Kedves Péter! Sok hasznos tanácsot adsz, köszönöm. Szivesen olvasom továbbra is. Köszi: D. Ágnes
...
Írta: Roth József, október 19, 2011
Kedves Péter!

Tulajdonképpen egyetértek veled !
Viszont mindenképp rangsorolnunk kell és a legfontosabb dolgokra koncentrálni !
A legeslegfontosabb a szeretet érzésünk elmélyítése és megtisztítása , mivel a szeretet az, ami képes a lemondások és veszteségek fájdalmát feloldani és elfeledtetni !
A másik az egészség tudatosság .
A harmadik a valamit valamiért bölcsessége.
Amikor jógáztam a jóga sadsanon azt tanultuk , hogy egy vágyat nem lehet kielégíteni , ezért a függőségek felszámolására kell törekednünk !
Az elérhető dolgokra kell koncentrálni , mivel azok is olyan számosak , hogy a boldogság érzésünk nem fog hiányt szenvedni !
Természetesen ehhez egy egy húron pendülő társ is kell , akivel ez többé-kevésbé megvalósítható , de a szeretet mélyülésével ez is sokkal egyszerűbb !

Baráti Üdvözlettel Roth József !
...
Írta: Özv.Sebőkné Zsuzsa, október 19, 2011
Kedves Péter ! először is szeretném megköszönni az eddigi segitséged,nagyon ,nagy segitség számomra már az eddigi felevilágositásod is.Az elkövetkező időben is szeretném igénybevenni a segitségedett ,Üdvözlettel Özv. Sebőkné Zsuzsa
...
Írta: Elisabeth, október 19, 2011
ma a legveszélyesebb az életünkben a buta sunyi és az önző gyáva.ezeket nem lehet megkerülni ,sem együttélni velük,és mindenhol ott vannak,uralják az életedet,ellopják az egyvelődet,igaz nem tudnak mit kezdeni vele ,de megnyugtató nekik,ha neked sem müködik.Ezek blokkolják a világot,téged engem,és mindenkit akit nem tudnak átformálni a saját formájukra,//mert csak azt ismerik fel//,Hogy lehet igy egyensulyt teremteni?haladni és közben állandóan azt figyelni ki és hol akar elgáncsolni,vagy éppen ellopni a gondolatod,munkád,társad,mert nincs mérce ,nincs erkölcsi visszatartó erő,ezek nem együttmüködni akarnak,hanem felkapaszkodni a hátadra.Talán még te sem tudod igazán ezek mennyi energiát szivnak le belöled.csak azt érezzük,hogy egyre nehezebb egyre több teher van a hátunkon és ez a nehézség nem az életünk,hanem a felkapaszkodott paraziták,ezek veszik el az energiánkat,nem a mi életünk/legalább is én igy érzem,Nagyon örülök a körleveleidnek,minden témád felkelti az érdeklődésemet üdvözletem, mindenkinek aki a táborodba tartozik
...
Írta: Edina, október 19, 2011
Nagyon jó útmútató a téli hónapok egyéni tevékenységéhez, mert sok biztatás van benne a kitartáshoz, ami legalább olyan fontos, mint a tervezés, mert bár előbb az idea van, a tervezés,de ha figyelmemet nem fokúszálom erősen az elképzelésemre,akkor a megvalósítás elmarad.Köszönet a hasznos tanácsokért,arra mindig szükségünk van.
...
Írta: Soós Ágnes, október 19, 2011
Kedves Péter!
Nagyon sok bölcsességet olvasni Öntől ahhoz képest, hogy igen fiatal.Szívesen böngészem irataiban, a megvalósítás tényleg csak rajtam múlik.
Sajnos gyermekkorom óta hallássérült vagyok, nem tudom előadásait meghallgatni. Másrészt mint nyugdíjas, a megjelent könyveit nem tudom megfizetni.De amiket eddig írt és aktuálisak, nekem mindent megmagyaráz. Köszönöm szorgalmas küldeményeit. Üdvözlettel.
...
Írta: Joli, október 19, 2011
Kedves Péter!

Mintha mindenhol ott lennél velem, mert minden írásod éppen beleillik az élethelyzetembe.
Köszönöm!!!

Boldog Napot!

Joli
...
Írta: Boér Mária Ilona, október 19, 2011
Kedves Péter! Oktatócsomagodat nem vettem meg, mivel 70 évesen én már mindent tudok, amiről te írsz. Ide mindenki eljut egy bizonyos idő után.Fiatal koromban egy idős ismerősöm "megjósolta" nekem az egész életemet. Nem jóslatként mondta, hanem csak figyelmeztetésként. mondott jót is, rosszat is. Miután egy pár jóslat bevált, rájöttem arra,hogy az illető a saját tapasztalatai alapján sejtette meg előre a jövőmet. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy nagyon jól ismert engem. Minden embernek van egy életterve a személyes életére, szellemi-lelki fejlődésére, szakmai és anyagi megvalósításaira vonatkozóan. Csakhogy e tervek megvalósítása ugyanakkor nagyon sok veszteséggel is jár. Akárhányszor megvalósítottam valamit a tervemből, valami másról le kellett mondanom. És nem akármilyen apróságokat kellett elveszteni, hanem életbevágóan fontos dolgokat. Erről aránylag keveset írsz, bizonyára azért, hogy ne ijeszd el az embereket. A másik probléma az, hogy a tervek megvalósítása temérdek időbe kerül. Most nem az apró kis tervecskékről írok, hanem azokról a döntő lépesekről, amelyektől függ az egész terv megvalósítása. Az egyes döntő lépések megvalósításához temérdek idő szükséges, épp azért mert nagyon sok faktortól függenek. Ritkán jönnek össze az összes szükséges elemek egyszerre és ezek a lehetőségek néha csak egy pár pillanatig tartanak. Ha nem ismerjük fel a pillanat lehetőségét, akkor észrevétlenül elmegyünk mellette. Továbbra is szívesen olvasom az írásaidat, de a könyvedet nem fogom megvásárolni sohasem, mert nincs szükségem rájuk. Én most már nagyon pontosan tudom, hogy mit kell még tennem és nincs szükségem külső segítségre. Egyszer mindenki eljut ide. Mária
...
Írta: Petra, október 19, 2011
Kedves Péter!

Egyszerűen fantasztikus, ahogy fogalmazol, a látásmódod... Köszönöm!

Üdv
Petra
...
Írta: schwáb józsef, október 19, 2011
Tisztelt Péter mindig nagy érdeklődéssel olvasom a leveleidet!Nagyon tetszik a távoktató Cd-T azért nem vettem meg mert nincs rá pénzem,pedig érdekel! Továbbra is várom leveledet. JÓZSI.
...
Írta: Peremiczki Anna, október 19, 2011
Köszönöm a leveleidet. Elolvasom őket minden alkalommal, de nem mindig tudom mit kéne tennem. Sajnálom, hogy a rendezvényekre nem tudok elmenni.
Továbbra is várom soraidat.
Köszönettel Nikeszt.
...
Írta: szabo eva, október 19, 2011
Köszönöm a leveleket, és probálok tanulni töled, ami nem mindig sikerül. Üdv. Évi
...
Írta: M�ller ErnQn�, október 19, 2011
Szerintem én is az utamon vagyok,tudom mit kell tennem annak érdekében,hogy a számláimat ki tudjam fizetni.Jó olvasni az írásaidat,sajnálom,hogy nem tudok a rendezvényeidre elmenni,de nem lesz ez mindig így.
Üdvözlettel
Müllerné Bocz Ibolya
...
Írta: ilonavaradiné balazs, október 19, 2011
Sokat kaptam Öntöl irásaival Köszöm!Az utamon vagyok,ahogyan Ön is megirta-karitativ munka-most már több figyelmet kell forditanom az egészségemre.Üdvözlettel:Váradiné-Ica
...
Írta: csibi vojt, október 19, 2011
Kedves Péter ! Te nem csak fiatal vagy, hanem bölcs is...sok sikert a továbbiakban...légy olyan mint amit elárnak tőled...figyelmes. előreláto és kitartó.../többek között./ Szeretettel ölel csibiM
...
Írta: Tamás, október 18, 2011
Ez kifejezetten a legjobb megközelitése az emberben lévö megoldandó problémák feloldásához! Egyre világosabb képet tud vázolni. csak gratulálni tudok érte Péter! Üdv!

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy